Toată viața pământească a Mântuitorului Hristos, de la Naștere și până la Înălțare, a fost o viață de smerenie desăvărșită

137
Astăzi la marele praznic al Intrării Domnului în Ierusalim, Îl vedem pe Mântuitorul Hristos intrând în Ierusalim cu un rege adevărat și veșnic pe un asin. Mulți ar spune că Mântuitorul se mândrește că intră cu laude multe și cu osanale pe asin, dar din contră, intră cu o smerenie care covârșește mintea omenească. Toată viața pământească a Mântuitorului Hristos, de la Naștere și până la Înălțare, a fost o viață de smerenie desăvărșită. El a intrat ca un rege, dar mai mult a intrat ca un miel ce se aduce spre junghiere spre mântuirea noastră, a păcătoșilor.
 
Această mulțime de oameni care Îl ovaționau cu laude și cu ramuri de finic în mâini, îi vedem peste câteva zile că strigă împotriva lui cu cuvintele: ”Răstignește-l, răstignește-l”, în fața lui Pilat (Luca 23, 21). Aceștia suntem noi oamenii, când lăudăm…când așternem cuvinte de ocară celor care mai înainte i-am lăudat.
 
Trebuie să ne păstrăm lumina aprinsă în suflet, iubiți oameni, ca atunci când va intra Mântuitorul Iisus Hristos în el, ca în Ierusalim, să găsească lumina aprinsă!
Gogeanu Ștefan – www.ortodoxcrestin.com