Stefan, student al Universității Dunărea de Jos: „Mulți tineri creștini aleg „calea de mijloc”, calea dintre întemeierea unei familii și calea de a sta singuri, iar acesta fiind concubinajul”

263

În secolul XXI, auzim și vedem din ce în ce mai des că familia nu mai este atât de mult agreată de tinerii noștri. Stăm și ne întrebăm: De ce tot mai multe familii se destramă, și de ce tot mai puține se formează? Aceasta este o întrebare la care cred că toți, de la mic la mare ar trebui să ne-o adresăm. Bineînțeles, stând și gândindu-ne că: „Ce ne mai trebuie familie, griji, probleme, când putem sta bine-merci într-un colț al concubinajului urât?” Mulți tineri creștini aleg „calea de mijloc”, calea dintre întemeierea unei familii și calea de a sta singuri, iar acesta fiind concubinajul. Familia creștină este formată întodeauna din bărbat și femeie. Trăind în zilele noastre observăm cum această Sfântă Taină a familiei este luată în derâdere și îi este adusă hulă ei și lui Dumnezeu prin introducerea și acceptul ca familia să fie formată și din persoane de același sex.

Din perspectiva mea personală cei care vor să introducă o asemenea mojicie și scarbă societății sunt împotriva firii dumnezeiești. Eu zic că dacă Dumnezeu vroia ca familia să fie între două persoane de același sex, făcea acest lucru de la întemeierea omului. Dar vedem că Dumnezeu a creat bărbat și femeie, nu bărbat și bărbat sau femeie și femeie. „Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie” (Facere 1, 27). Cu siguranță Dumnezeu nu va accepta această batjocură și nu se va introduce această lege.

De ce trebuie mereu să jenăm Biserica cu opinia proprie? Oare Dumnezeu este încântat cu această propunere de legalizare a căsătoriei între persoane de același sex? Cum ar fi ca într-o biserică la cununia religioasă să se înfățișeze în fața preotului două persoane de același sex? În acest caz nu cred că preotul are voie să oficieze Taina Sfintei Cununii. Nu este canonic ca preotul să oficieze Taina Cununiei. Și atunci cu siguranță vor fi multe polemici cum ar fi: „De ce părintele nu vrea să ne cunune?”, toată mass-media va fi cu ochii pe Biserică, vor fi aduse hule împotriva bisericii etc. Așa că noi, toți creștinii ortodocși de la mic la mare trebuie să luptăm și să combatem cu îndârjire această lege a proclamării cununiei între persoane de același sex. Familia adevărată trebuie să știm toți că este formată din bărbat și femeie, așa cum la Epistola către Efeseni se zice: „Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său , al cărui Mântuitor și este” (Efeseni 5, 23).

Tinerii din zilele noastre trebuie să asculte învățăturile Sfinților Părinți, despre cum trebuie să își întemeieze o familie în toată splendoarea și curăția ei. Cei doi tineri înainte de căsătorie sunt ca două flori, înaintea Mâintuitorului Iisus Hristos, și trebuie să mai fie și ca două picături de apă din ce-a mai curată și limpede. Ei trebuie ca înainte de căsătorie să se cunoască foarte bine și să comunice foarte bine între ei spre bună comuniune înainte de căsătorie și după căsătorie pană la sfârșitul vieții. De altfel și părinții celor doi tineri trebuie să fie de acord cu căsătoria celor doi. Dacă unul din părinți nu este de acord cu această căsătorie, după părerea mea aceasta nu mai are acel farmec, și ar trebui ca întâi să se pună de acord toate părțile și apoi să se oficieze Taina Căsătoriei.

Ștefan, student al Universității „Dunărea de Jos” Galați