Prețuiește pe mama ta mai mult ca orice pe pământ

985

Când o vezi pe mama ta bătrână şi bolnavă şi zice: „Dragul mamei, nu mă lăsa!”, cum poţi s-o treci cu vederea, când ştii că ai fost în pântecele ei şi când ştii cât s-a jertfit ea pentru tine atâţia ani de zile şi acum îţi cere ajutorul tău? Poţi să treci peste cuvântul mamei? Şi tata are mare drept, dar el e mai departe de copil. El este cu treburile dinafară. Cu alte griji. Dar mama, nu vezi? Îl ţine în braţe, îi dă ţâţă, îl înfaşă, îl păzeşte. Păi ea este leagănul omenirii. Aşa a făcut-o Dumnezeu pe mamă, ca să se poată creşte generaţiile lumii întregi.

O inimă de mamă adevărată, nimeni n-o poate preţui, cât este de scumpă. De aceea, fiindcă vorbim oleacă, vă rog să fiţi foarte atenţi cu tata şi cu mama când au slăbit. Cât trăiesc părinţii, trebuie ascultaţi. Totdeauna, dar mai cu seamă când vezi că s-au îmbolnăvit, că au mare nevoie de ajutorul vostru. Să nu cumva să-i treceţi cu vederea!

Fericiţi şi de trei ori fericiţi copiii aceia care ascultă de tata şi de mama, mai ales dacă părinţii lor sunt credincioşi. Au mare fericire şi în veacul de acum şi în cel viitor. Că, dacă nu ascultă, ferească Dumnezeu!

Ia gândiţi-vă voi, cine iubeşte mai mult pe copii ca părinţii? Şi în special mama. Mama dacă ar avea cinci-şase copii, şi unul ar fi rău, chiar de ar fi ocărât-o sau ar fi înjurat-o, dacă îl vede că a căzut în foc sau în apă şi strigă: «Mamă, nu mă lăsa!», ea sare în foc după dânsul ca să-l scoată. Uită toate. Aşa-i mama pentru copii, dar tot aşa trebuie să fie şi copiii pentru mamă.

Din: „Ne vorbește Părintele Cleopa Ilie”, Volumul  8, p. 58-59