Patriarhul României: „Biserica nu desparte ştiința medicală de ştiința duhovnicească a vindecării”

188

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat miercuri, 27 iulie 2016, la Mănăstirea Techirghiol, de hramul Bazei de tratamentSfântul Pantelimon din cadrul Centrului Social-Pastoral Sfânta Maria și al Paraclisului așezământului monahal.

În cuvântul rostit numeroşilor credincioşi Preafericirea Sa a spus că avem nevoie de credinţă şi rugăciune când omul caută vindecare. De asemenea, trebuie să unim tratamentul medical cu tratamentul duhovnicesc al rugăciunii.

Biserica nu desparte ştiinţa medicală de ştiinţa duhovnicească a vindecării, ci astăzi aproape în toate spitalele din România există şi o capelă care are ca ocrotitor pe unul sau mai mulţi sfinţi tămăduitori şi vindecători de boli. Aceasta arată că Biserica împreună cu oamenii care au învăţat medicina conlucrează pentru vindecarea, alinarea suferinţelor celor bolnavi. Dacă boala este incurabilă şi nu se vindecă de mare folos este vindecarea sufletului de păcate. Nu totdeauna, dar foarte adesea multe din bolile trupeşti sunt şi urmarea bolilor sufletului. De aceea, noi cerem ca deodată cu iertarea păcatelor să se dăruiască şi vindecare de suferinţă, de boli. Este important ca să unim tratamentul medical cu tratamentul duhovnicesc al rugăciunii, al Sfântului Maslu, al Spovedaniei, al Împărtăşirii mai dese cu Sfânta şi Dumnezeiasca Euharistie, pentru că Sfânta Euharistie se dăruieşte spre iertarea păcatelor şi spre viaţa de veci, spre vindecare şi mântuire, a explicat Patriarhul României.

Baza de tratament Sfântul Pantelimon, din cadrul Centrului Social-Pastoral Sfânta Maria din Techirghiol, a fost deschisă în anul 2000. Între anii 2007 – 2009 a fost modernizată cu aparatură medicală de ultimă generație.

Sursa: basilica.ro