Părintele Arsenie Papacioc – Iată cine este Maica Domnului!

142

Iată cine este Maica Domnului. Este o întreagă istorie pe scurt. Și ce aproape de fiecare dintre noi este! Ei, bine, Maica Domnului a fost creată de Dumnezeu ca cea mai grozavă ființă de pe pământ și din cer. Este așa de sus și e atât de puternică, încât tot atât cât poate Dumnezeu cu puterea Lui, poate și Maica Domnului cu rugăciunea! Ea este la căpătâiul fiecărui necăjit, pentru că asta înseamnă: ”Împărăteasă dăruitoare”. Nu o împărăteasă care domnește pe un tron ruginit, de aur chiar de ar fi. Este mare, pentru că este peste tot și ajută pe toți.

Nu vă considerați neștiutori! Dacă aveți puțină credință în Dumnezeu, bateți cu orice chip la poarta vieții, cu fărâma aceea de credință! Pentru că Mântuitorul a spus Apostolilor: De veți avea credință cât un grăunte de muștar… Cui a spus-o? Acelora care aveau credință, căci mergeau după El. Deși vedeau că este Dumnezeu, vedeau că se usucă smochinul, că merge pe deasupra apelor, că vindeca și învia morți, totuși nu aveau credința aceea trăitoare.

Aveți credință în Dumnezeu, orice s-ar întampla! Nu există moarte, frații mei! Dacă există, este numai o trecere, părăsim doar această lume. Se zice că cineva ar fi zis despre Sfântul Acachie, care a fost un mare ascultător, că a murit: ”A murit Acachie!” Zice: ”Nu cred să fi murit!” ”A murit, părinte!” ”Hai să te duc la mormânt!” Și s-au dus la mormânt. ”Acachie, ai murit?” Și răspunde: ”Părinte, poate să moară ascultătorul?!” Adică nu există moarte, și dacă există, este o trecere spre altă lume.

Ne vorbește Părintele Arsenie, Vol. 2, Edit. Mănăstirea Sihăstria, 2010, p. 50-51