Părintele Arsenie Boca: ”Concepeți copii în curăție și rugăciune!”

649

Părintele îi învăța să conceapă copiii în curăție, cu rugăciune, cu respectarea zilelor de post, cu Spovedanie și Împărtășanie, să meargă la biserică, să nu mai lucreze Duminica și în sărbători, că e mare păcat să furi lui Dumnezeu ziua lui de rugăciune. Să nu cumva să conceapă copii după ce au consumat alcool, căci vor avea mari necazuri cu acei copii, care vor fi violenți, alcoolici sau chiar mai rău. ”De se întâmplă vreo zămislire cu o atare sămânță beată, și care-i mai mult siluire decât iubire, urmașul va fi, cu maximă probabilitate, epileptic – boală de nervi fără leac. Aceasta e cu atât mai sigur, cu cât la scârba și spaima bietei mame se mai adaugă și bruftuluiala câtorva înjurături de Dumnezeu.

Mamele, cât timp poartă copilul în pântece, să se roage mai mult, să se spovedească și să se împărtășeasca des, să vorbească despre Iisus Hristos, despre Maica Domnului cu copilul din pântece, să-L roage pe Dumnezeu să fie un copil sănătos, cuminte, bun și credincios. Să citească cărți duhovnicești, să asculte o muzică frumoasă, să nu bea, să nu fumeze, să stea în aer curat, într-un mediu liniștit.

Soțul să țină cont de starea binecuvântată în care e femeia, să fie înțelegător, s-o protejeze, sa-i vorbească frumos, să nu aibă relații trupești în această perioadă de sarcină și măcar câteva luni după naștere. Altfel, vor avea copii răi, agitați, neascultători, pătimași, predispuși de boli trupești și sufletești. Și vor suferi atât părinții, cât și copiii.

Preotul Ioan Sofonea, Am auzit un Sfânt vorbind Părintele Arsenie Boca, Suceava, Edit. Accent Print, 2003, p. 132-133