IPS Ioan al Banatului – milostenie pentru o familie cu patru copii. Le-a cumpărat o casă pentru a avea un acoperiş decent

317

Mitropolitul Banatului se evidenţiază cu o nouă faptă de milostenie. Ierarhul a reuşit ca pe parcursul a nici 24 h să ajute cu o locuinţă o femeie cu patru copii care locuia într-un garaj situat pe raza localităţii Comloşu Mare, potrivit pressalert.ro.

Beneficiarii s-au mutat deja în casă, a spus IPS Ioan.

Eram cu probleme bisericești când, aseară, am aflat de femeie. Am spus că imediat plecăm acolo. I-am găsit, la lumina farurilor de la mașină, la aproape doi kilometri de sat, într-un colț de grajd – femeia și cei patru copii. Imediat i-am luat în mașină și i-am dus în sat, la căldură. Nu-i venea să creadă. Pe femeie am dus-o la magazin și am cumpărat tot ce-i trebuia – de la detergent până la fructe pentru copii. I-am spus la preotul din sat ca până dimineață să găsească o soluție. Un cetățean avea o casă cu patru camere și 3000 de metri pătrați de vânzare și, astăzi, am fost și am bătut palma cu el să cumpărăm din banii bisericii locuința. Femeia s-a mutat cu copiii acolo. Trebuie să facem actele.

După ce i-a stabilit pe mamă şi copii în locuinţă, mitropolitul a mers la Penitenciarul Timişoara. Acolo, i-a transmis soţului femeii, care este privat de libertate, „să stea liniștit că acum copiii sunt în regulă şi să nu se gândească la evadare că acum lucrează la gaz și să aștepte să se bucure în libertate alături de copii”.

Vom plăti casa așa cum am discutat, dar dacă sunt creștini care vor să sprijine mitropolia este foarte bine pentru că orice sumă va veni cu siguranță vor mai fi situații când vom avea nevoie să cumpărăm case, a asigurat ierarhul.

Locuinţa cumpărată de Mitropolitul Ioan este a cincea la număr.

Sursa: basilica.ro