În viața mea trebuie să intervină iubirea

154

Sfantul Apostol Petru a zis odata Domnului: „Doamne, noi am lasat totul si Te-am urmat pe Tine. Ce rasplata vom avea in ceruri?” El a lasat totul, pentru Domnul. Dar noi, si eu, oare putem spune ca am lasat totul pentru Dumnezeu? Am lasat noi totul pentru Calea Domnului?

 Ni se cere si noua sa aducem rod in viata noastra; iar rodul il putem aduce numai atunci cand ne hranim cu seva din experienta fratilor batrani.

Cand am inteles adevaratul rost al Oastei Domnului („Aflarea si vestirea lui Iisus cel rastignit”) m-am cutremurat si am zis: „In masura in care l-am aflat vreau sa ma achit si de a doua datorie: sa-L pot marturisi pe Domnul. Si mi-a zis un frate batran ca, prin fapta mea,  prin viata mea traita voi putea sa arat lumii ca sunt o lumina si ca sunt un copil al lui Dumnezeu. Si am incercat lucrul acesta, straduindu-ma sa pot arata prin viata mea oamenilor ca sunt un copil al lui Dumnezeu. Si eram mahnit, retras si suparat… Nu eram multumit de aceasta stare, nu vedeam rezultatele in viata mea. Atunci Domnul, tot printr-un frate batran, mi-a zis ca in viata mea trebuie sa intervina iubirea. Ca numai prin iubire voi putea realiza ceea ce-mi doresc…

Daca vrem sa fim si noi lumina lumii si sa urmam si noi mersul parintilor nostri, atunci sa ne punem pe inima aceste adevaruri. Daca celui rau se poate sluji oricum si-n orice fel, trebuie sa stim ca lui Dumnezeu nu putem sa-I slujim decat din toata inima noastra.

Din cuvantul fratelui Vasilica Toderasu, Ivesti – Galati

Sursa: ganduridinierusalim.com