(FOTO) Părintele Proclu Nicău a fost înmormântat astăzi

959

Astăzi părintele nostru Proclu Nicău a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Sihăstria Putnei în fața sutelor de credincioși pelerini veniți din tară și din împrejurimi pentru a-și lua rămas bun de le cel care în atâția ani le-a fost alaturi prin cuvintele, gandurile si rugaciunile lui.

Slujba de înmormântare a fost aficiată de ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și călugari ai mănăstirii.

FOTO

Sursa foto: sihastriaputnei.ro

Părintele Proclu (1928-2017) a trecut la cele veșnice.

După o viață închinată în întregime Domnului, Părintele Proclu (Nicău) a trecut la cele veșnice sâmbătă, 28 ianuarie 2017. Așa cum i-a fost dorința, exprimată inclusiv în testamentul scris, el va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei, unde și-a pregătit din timp locul de veci. Slujba de înmormântare va avea loc marți, 31 ianuarie, începând cu orele 10.30, după ce, mai intâi, se va oficia slujba Sfintei Liturghii.

În perioada de până la înmormântare se va citi Psaltirea la căpătâiul părintelui, după cum este tradiția monahală. Deși părintele Proclu a trăit în desăvârșită smerenie și nu și-a dorit o slujbă de înmormântare impunătoare, credem că părintele se va bucura de toți aceia care, cu discreție, vor veni și vor aduce recunoștința lor în rugăciune către Dumnezeu pentru sufletul său.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!