Este păcat mare să se înceapă viața sexuală fără să fii căsătorit?

223

D-apoi, matale nu prea te-ai așezat bine duhovnicește dacă ai început viața sexuală. Măi, oameni buni, să nu vă supărați pe mine, eu știu cât e de greu și de dramatic, pentru că mulți copii și mulți tineri vin la noi și cer sfat și mângâiere, dar ăsta nu e un motiv să fim ușuratici!

Mai întâi, da, omule, e păcat mare și costisitor! În primul rând, e mai mare păcat felul în care privim această minune. Cum adică să-ți începi viața sexuală? Primim în gând tot felul de expresii: ”face sex”, ”încep viața sexuală”… nu există viață sexuală, omule! Noi avem viață, o singură viață, din clipa în care semincioara de la tata și ce-a de la mama s-au unit și am primit darul acesta minunat al vieții care este în noi. Eu sunt eu numai pentru că am fost concepută în secunda aceea, din acele semințe de viață. Informația pusă în sămânța mamei și în sămânța tatălui e unica, e un program unic personal. Atunci a început viața mea care se manifestă în toate părțile mele, în toate organele mele, în toate puterile mele, și pe care pot alege să o trăiesc dobitocește, drăcește sau dumnezeiește. Dacă îți place o fată, poți să te apropii ca un dobitoc de ea, poți să te apropii ca un drac sau poți să te apropii ca cel plin de har și de Dumnezeu. Și în funcție de asta să ”începi” să te manifești după cum ai ales…

Vine vârsta în care începi să ai fiori. Atunci să zici: ”Slavă Ție, Doamne, slavă ție”. Și vine vârsta când descoperi păcatul, că te-a învățat cineva sau că a căzut mânuța unde nu trebuia, să zici: ”Doamne, scapă-mă de păcat, că grele sunt urmările lui!”.

De ce e păcat? Pentru că așa zice Dumnezeu. Dumnezeu a binecuvântat și binecuvintează bărbatul și femeia și unirea lor în Taina Nunții. Un om a lui Dumnezeu, Părintele John Breach, spune că deosebisea dintre bărbatul și femeia de după cununie și de dinainte de cununie e ca deosebirea dintre pâine și vin dinainte de prefacerea lor în Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

Maica Siluana Vlad, Deschide Cerul cu lucrul mărunt, Iași, Edit. Doxologia, 2013, p. 45-47