Deschiderea solemnă a cursurilor la Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi

268

În data de 3 octombrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, a organizat deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an universitar 2016-2017.

Anul acesta, oaspete de seamă la manifestări a fost Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale, aflată într-o vizită lucrativă în Galaţi, unde Fundaţia care îi poartă numele susţine activități de voluntariat cu patru instituții de asistență social-filantropică locale.

Evenimentul a debutat în Catedrala Arhiepiscopală, cu slujba de Te-Deum la deschiderea unui nou an universitar, săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa Alteţei Sale, a delegaţiilor de cadre didactice de la mai multe Facultăţi din Universitate, a studenţilor şi masteranzilor teologi şi de la alte specializări.
„Aula Magna“ a Universităţii s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru studenţii care au dorit să participe la deschiderea oficială a cursurilor, în prezenţa Alteţei Sale Regale, Principesa Moştenitoare şi să primească mesajul şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

Adresându-se participanților, dar și Alteței Sale – Principesa Margareta, Chiriarhul Dunării de Jos a arătat că,  atât la bucurii, cât și la necazuri se cuvine să ne deschidem sufletul către Dumnezeu ca „să ne dăruiască lumina ştiinţelor din lumina cunoașterii de Dumnezeu, pentru ca astfel să putem ajunge la cunoașterea de sine. Nu ne putem cunoaște pe noi, dacă nu îl cunoaștem mai întâi pe aproapele nostru, în care Îl recunoaştem pe Hristos-Domnul (…).  «Laboratorul» unde învățăm să cunoaștem tainele lumii este Biserica, iar laboratorul în care învățăm să cunoaștem tainele vieții acesteia – ale științei – este Universitatea!“.

Sursa: www.edj.ro