Cum să abordez problema în care părinții mei se amestecă în relația mea cu un baiat cu care vreau să mă căsătoresc?

231

Georgiana întreabă:

Aș avea nevoie de un sfat… Mă aflu într-o perioadă a vieții în care trebuie să iau hotărârea dacă vreau să mă căsătoresc cu omul lângă care sunt aproape de 5 ani…Bineînțeles, sunt hotărâtă să fac acest pas, pentru că îmi doresc să îmi mărturisesc dragostea față de acest om și în fața Domnului. Însă, părinții mei sunt de părere că trebuie să aștept să să căsătorească prima mea soră mai mare.
Îmi doresc nespus înțelegerea și sprijinul părinților..

Cum trebuie să văd lucrurile și cum ar trebui să abordez această situație?

Răspuns:

Doamne ajuta Georgina,

În primul și primul rând trebuie să existe comunicare între tine și viitorul soț, între voi și părinți, și între voi, părinți și familie. Comunicare multă și înțelegere.

Trebuie să nu existe orgolii, nici voi să nu aveți, nici părinții. Trebuie în primul rând să discuți cu părinții, să vezi ce vor ei de fapt, apoi cu sora ce vrea ea. Dacă tu simți să faci pasul acum, trebuie să îl faci; dar trebuie să existe și binecuvântarea părinților. Dacă nu durează foarte mult până se căsătorește sora ta, ca să nu iasă discuții o poți lăsa pe ea prima, dar dacă durează mult pana ea se căsătorește, fă tu primul pas. Nu are importanță dacă ea este mai mare să fie și prima la căsătorie, nu e o regulă.  Mai ales dacă zici că sunteți de 5 ani împreună. Ceea ce este important este să nu trăiți în păcat, ci să fiți căsătoriți, să nu mai amânați, acum sunteți în concubinaj, și nu este plăcut înaintea lui Dumnezeu. Pentru că cel rău încearcă să vina cu tot felul de obstacole numai să nu vă căsătoriți.

Faceți tot posibilul să vă căsătoriți, ca să fiți sub binecuvântarea lui Dumnezeu, să nu mai trăiți în păcat și o să vedeți că și lucrurile vă vor merge mai bine în viată, dar trebuie să faceți în așa fel cu răbdare, cu credință, cu rugăciune, înțelegere, să aveți și binecuvântarea părinților.

Iertare pentru întârziere, iar dacă doriți publicarea raspunsului pe site așteptăm un accept.

Cu drag,
Părinele Crișan Ionuț-Dorin