Ce puteți să ne spuneți legat de buletinele cu cip?

131

Înaltpreasfințite, ce puteți să ne spuneți legat de buletinele cu cip?

Problema buletinelor electronice îngrijorează pe multă lume. Pe mine niciodată nu m-au îngrijorat marile necazuri, nu m-am tulburat. Am zis: suntem în mâinile lui Dumnezeu. El ne poartă de grijă. În viața mea îndelungată, am văzut de multe ori prezența lui Dumnezeu și în situațiile care păreau fără ieșire. Nici nu-ți dai seama cum te ocrotește Dumnezeu! Să-I împlinim poruncile și Dumnezeu ne va apăra. Nu vă tulburați prea mult cu aceste cipuri. E lumea foarte agitată, foarte îngrijorată. Ne trebuie mai multă rugăciune, o rugăciune cu inimă înfrântă și smerită. Am 88 de ani de viață, nu e glumă, și am văzut întotdeauna că Pronia, Providența este prezentă. Purtarea de grijă a lui Dumnezeu cum se numește? Providență! Am simțit de multe ori cum mâna lui Dumnezeu m-a purtat prin viață.

Vă doresc o viață lină și plină de bucurie și de liniște. Dumnezeu este cu noi! Dumnezeu nu ne părăsește! Îmi pare tare bine că ne-am întâlnit și ne-am revăzut. Și să dea Dumnezeu să ne revedem și la ușa raiului. Eu cred că ne vom vedea și la poarta raiului. Sunt sigur de asta. E foarte milostiv Dumnezeu față de călugări. Vă binecuvântez! Toată vara să vă gândiți la Rohia. Toată vara… Știți de ce? Atunci veți avea parte de binecuvântarea Episcopului Justinian. Doamne ajută!

Arhiepiscop Iustinian Chira, Trăiți frumos și-n bucurie, în vol. Crinii Țarinii II, Mănăstirea Putna, Edit. Nicodim Caligraful, 2014, p. 72-73