Ce determină cel mai mult o femeie în criză de sarcină să aleagă avortul?

176

Ce determină cel mai mult o femeie în criză de sarcină să aleagă avortul? Ce determină cel mai mult o femeie în criză de sarcină să aleagă nașterea copilului?

De curând, o studentă însărcinată a ajuns plângând la o biserică, în speranța că va găsi ușa deschisă și un preot cu care să vorbească. Era însărcinată în 7 săptămâni, se afla într-o situație disperată și nu se putea opri din plâns. A aflat de sarcină într-un mod neașteptat. Când a aflat, tatăl copilului a devenit violent și a început să o preseze să facă avort.

Chiar dacă mama ei era credincioasă și mergea regulat la biserică, aceasta i-a spus fiicei: „Și ce dacă e păcat? Faci avort, apoi te spovedești, primești canon și gata. Dumnezeu te iartă.” Bunica ei, când a aflat, primul lucru pe care l-a făcut a fost să o programeze la avort. Iar tatăl, care era plecat la muncă în străinătate, îi trimitea zilnic mesaje de o duritate greu de imaginat, care se finalizau cu același îndemn: „Fă avort cât mai repede!”

Toți prietenii îi spuneau același lucru. Se simțea încolțită din toate părțile și nu știa unde să fugă, la cine să strige, cum ar putea să scape din strânsoare. Însă gândul că este obligată să facă avort îi provoca o durere sfâșietoare. Plângea, disperată că i s-au închis toate ușile.

Într-un moment în care s-a mai liniștit din plâns, m-a întrebat: „Oare de ce femeile care fac avort sunt apreciate, pentru că știu să scape de «probleme», în timp ce o femeie care vrea să-și nască copilul este atât de umilită ca și cum ar face un mare rău?”

După o perioadă, tatăl copilului, care lucra în Germania, a chemat-o la el spunându-i că s-a răzgândit și e de acord ca ea să nască. S-a dus, bucuroasă că, în sfârșit, cineva dintre cei apropiați o sprijină. Din păcate, tânărul a mințit-o: ajunsă acolo, singură cu el, acesta a presat-o până a făcut avort.

Situația ei nu e deloc singulară. Conform celui mai nou studiu pe această temă, 64% dintre femeile care au făcut avort s-au simțit presate să îl facă.

Așa că răspunsul, și din practică, și din știință, este că lipsa sprijinului și, mai mult, presiunile celor din jur determină o femeie însărcinată să considere că nu mai are nicio soluție în afară de avort. Iar existența sprijinului, mai ales din partea tatălui copilului sau a unui apropiat, determină majoritatea femeilor în criză de sarcină să aleagă nașterea copilului.

Din revista ”Cuvinte către tineri – Putna 2017”